Kısır Tarifi

Kısır Tarifi

Salata Tarifleri

16 Ocak 2013

ekledi.

1 yorum yazıldı

1632 kez incelendi.

Çay saatlerinin, günlerin vazgeçilmezidir “Kısır”. Olmazsa olmaz diyebileceğim bu ikramın tarifini vermemek haksızlık olurdu. İşte malzemeler ve tarif;

Malzemeler (10 kişilik):
250 gr kısırlık
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım kaşık biber salçası(acı)
4 adet salatalık turşusu
1 adet büyük boy havuç
2 adet domates
1 marul göbeği
yarım demet dereotu
yarım demet maydonoz
1 çay bardağı iç ceviz
1 çay bardağı dolusu çiçek yağı
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:
Bir tencereye çiçek yağı konur, soğan bıçakla çentilir ve pembeleşinceye kadar 5 dakika kavrulur. Üzerine 250 gr bulgur eklenir. Orta ateşte 5 dakika beraber kavrulur. Kavrulan bulgurun ortası havuz gibi açılır. İçine biber salçası, domates salçası, tuz, karabiber, kimyon, kuru nane ve bir bardak kaynar su dökülerek yavaşça salçalar ezilir. Havuz kapatılır. Üzerine 1 bardak daha kaynar su dökülür ve ocak söndürülür. 10 dakika süreyle demlenmeye bırakılır. Sonra tencerenin kapağı açılır ve soğumaya bırakılır.

Bir kapta havuç rendelenir, marul ve salatalık turşuları ince ince, domates küçük küçük doğranır, maydonoz ve dereotları ise ince ince kıyılır. Tüm bu malzemeler, kısır soğuduktan sonra üzerine dökülüp karıştırılır. 1 limonun suyu üzeine eklenir.

Servis yapılırken üzerine küçük parçalar halinde ceviz serpilir.

Etiketler:




Bu yazı için 1 yorum yapıldı:

  1. tülin alipaşaoğlu diyor ki:

    Kısırı önceden de yapardım, ancak bu tarifteki havuç rendesi ve ceviz inanılmaz güzel bir lezzet vermiş. Denemenizi tavsiye ederim!

Yorum Yaz

google sitemap - google görsel sitemap

domain DMCA.com