Kıymalı Fırın Makarna

Kıymalı Fırın Makarna

Kıymalı Fırın Makarna için gerekli malzemeler:
1 paket çubuk makarna (500 g)
14 su bardağı su
1 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Süslemek için:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
250 g
3 yumurta
1 adet orta boy soğan
3.5 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süt
tuz ve karabiber

Kıymalı Fırın Makarna yapılışı:
1- Tencereye 750 ml su ve bir tutam tuz konup kaynatılır.
2- Kaynayan tuzlu suya, makarna aktarılır ve 10-12 dakika boyunca haşlanıp süzülür.
3- Tencerenin içerisine 2 çorba kaşığı margarin konup eritilir ve üzerine makarna ilave edilip karıştırılır.
4- Makarnaya tuz ve karabiber serpilir.
5- Soğanın kabukları soyulup rendelenir veya rondodan geçirilir. Daha sonra 1.5 çorba kaşığı erimiş margarin ile karıştırılır.
6- Soğanın üzerine kıyma, tuz ve karabiber ilave edilerek 8-10 dakika arası pişirilir.
7- Diğer taraftan başka bir kapta yumurta ve süt karıştırılır.
8- Makarnaların yarısı önceden yağlanmış tepsiye aktarılır ve üstüne kıymalı karışım ilave edilir.
9- Makarnanın geri kalan kısmı ilave edilir ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
10- Son olarak üzerine yumurta-süt karışımı dökülür ve önceden 180 oC’ye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Etiketler: ,




Yorum Yaz