Kıymalı Gül Börek Tarifi

Kıymalı Gül Börek Tarifi

Kıymalı Gül Börek için malzemeler:
2 adet yaprak yufka
1 su bardağı süt
3 adet orta boy yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
250 g kıyma
1 adet orta boy soğan
Çörekotu

Kıymalı Gül Börek yapılışı:
1- Geniş bir kasenin içinde süt, yoğurt, sıvıyağ, 2 adet yumurta ve son kalan yumurtanın akı koyularak çatalla çırpılır.
2- Diğer taraftan soğanın kabukları soyularak rondodan geçirilir. Tavanın içerisine az miktarda sıvıyağ koyulur ve soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar pişirilir. Son olarak üzerine kıyma eklenerek kavrulur.
3- Bütün yaprak yufka tezgahın üzerine serilir ve yukarıdaki karışım bol miktarda fırça yardımıyla sürülür.
4- Bu yufka daha sonra dörde bölünür ve kenar kısmına kavrulmuş kıyma koyularak ince şerit şeklinde yayılır. Daha sonra sigara böreği gibi sarılır ve döndürülerek gül şekli verilir.
5- Bu işleme tüm yufkalar bitinceye kadar devam edilir ve buzdolabında 20 dakika bekletilir.
6- Küçük çukur bir kasenin içine son kalan yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyularak karıştırılır.
7- Buzdolabında bekletilen börekler tepsiye dizilir ve yumurtanın sarısı sürülerek üzerine çörekotu serpilir.
8- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz