Kıymalı Kabak Dolması

kıymalı kabak dolması tarifi, kıymalı kabak dolması nasıl yapılır

Ege Yemekleri

29 Mart 2013

ekledi.

Yorum Yaz

1985 kez incelendi.

Kıymalı Dolması için gerekli malzemeler:
1,5 kg kabak
2 su bardağı dolmalık pirinç
250 gr. yağlı
1 demet maydonoz
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
kıymalı kabak dolması tarifi, kıymalı kabak dolması nasıl yapılır

Kıymalı Kabak Dolması yapılışı
1- Kabakların kabukları soyulur. Büyüklüklerine göre 2 ya da 3 eşit parçaya ayrılırlar. İçleri kabak oyacağı ya da tatlı kaşığı ile oyulur. İçlerine tuz serpilir ve tencereye yerleştirilirler.
2- Yıkanmış durumdaki 2 bardak pirincin içine; kıyma, ayıklanıp kıyılmış maydonoz, kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranmış domatesler, salça, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edilip karıştırılır.
3- Tencereye dizmiş olduğumuz kabakların içine hazırladığımız malzeme tatlı kaşığı yardımıyla doldurulur. Tercihen kabakların üst kısmında 1 parmak boşluk bırakılmalıdır. İsteğe bağlı olarak bu kısma, küçük domates dilimleri konabilir. Bu hem lezzet verir, hem de yemeğimizin görüntüsünü güzelleştirir.
4- Üzerine 1,5-2 bardak su ilave edilip 25-30 dakika süreyle orta hararetli ateşte pişirilir. Pişme sırasında yemeğin tuzu kontrol edilerek, gerekirse ilave edilir.
Not: Pişerken dolmaların üzerine cam tabak kapatılır, bu dolmaların daha çabuk pişmesini sağlar.

Aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi; bir kaç farklı dolmayı aynı tencerede pişirebilirsiniz.

karışık dolma

Etiketler: , , ,




Yorum Yaz

kolay yemek tarifleri - kolay yemek tarifleri - google sitemap - google görsel sitemap - izmirliyiz.com - guzelbirgun.com

domain DMCA.com