Kıymalı karnabahar yemeği tarifi

Kıymalı karnabahar yemeği tarifi

Ege mutfağından sağlıklı ve lezzetli bir tarif daha: Kıymalı karnabahar yemeği

Gerekli malzemeler:
Orta büyüklükte kar gibi, mümkün olduğunca zedelenmemiş bir adet karnabahar
250 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

Kıymalı Karnabahar Yemeği Yapılışı:
Karnabahar, koçanından ayrılır. Çiçek çiçek bölünür.

Bölünen çiçekler haşlanmak üzere tencereye konur. Tencereye çiçeklerin üzerini kaplayacak kadar su konulmalıdır.

Haşlama sırasında karnabaharların fazla erimemesi için arada bir çatalı çiçek köklerine batırarak dağılma düzeyine gelip gelmediği kontrol edilmelidir.

haşlanan karnabaharlar

Bir tencerede karnabahar çiçekleri haşlanırken diğer bir tencerede kıyma, yağ ile birlikte kavrulur. Arzu edilirse bir adet orta boy soğan rendelenerek ilave edilebilir.

Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra kaynamış sudan kevgir yardımıyla alınan karnabahar çiçekleri fazla derin olmayan bir tencereye dizilir.

Kavrularak hazırlanan kıyma, diğer tencereye dizilmiş haldeki karnabahar çiçeklerinin üzerine dökülür.

3/4 bardak ılık su tencereye kenarlarından gezdirerek yavaşça dökülür.

Orta ateşte 15 dakika kadar pişirilir.

Üstteki malzemenin fazla dağılmaması için kıymalı karnabahar yemeği servis edilirken kevgir kullanmak faydalı olacaktır.

Afiyet olsun!

 

 

Etiketler:





Yorum Yaz