Kıymalı Lahana Sarması

kıymalı lahana sarması tarifi, kıymalı lahana sarması nasıl yapılır

Ege Yemekleri

28 Şubat 2013

ekledi.

Yorum Yaz

2183 kez incelendi.

Kıymalı Lahana Sarması için gerekli malzemeler:
1 adet orta büyüklükte (yumuşak) lahana
2 su bardağı dolmalık pirinç
250 gr. yağlı kıyma
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz

kıymalı lahana sarması
Kıymalı Lahana Sarması yapılışı:
1- Lahana yaprak yaprak parçalara ayrılır. Orta ve sert ksıımları çıkartılıp atılır.
2- İçine 1 tatlı kaşığı tuz atılmış kaynar suda lahana yaprakları  haşlanır (yapraklar suya atılır, ters yüz edip çok fazla haşlanmadan çıkarılmalıdır).
3- Bu aşamada sarmamızın iç malzemesini hazırlayacağız. Pirinç yıkandıktan sonra içine; ayıklanıp kıyılmış maydonoz, kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranmış domatesler, kıyma, salça, karabiber, tuz ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır.
4- Yemeğin dibinin tutmaması için, sarmaları pişireceğimiz tencerenin dibine, yıkanmış maydonoz sapları ile bir kaç adet haşlanmış lahana yaprağı serilir.
5- Sarma yapılabilecek büyüklükte düz bir tabağa serilen lahana yapraklarının içine hazırladığımız iç malzemeden 1 tatlı kaşığı konur. Kenarları kapatılmadan(sigara böreği gibi) sarılır. Tencerenin içine düzgünce yerleştirilir. Üzerlerine 2 su bardağı su ilave edilir. Çabuk pişmesi için sarmaların üzerine cam kapak kapatılır.
6- Orta hararetli ateşte 25-30 dakika pişirilir. Piştikten sonra isteğe bağlı olarak üzerine yarım limonun suyu gezdirilebilir.

Etiketler: ,




Yorum Yaz

kolay yemek tarifleri - kolay yemek tarifleri - google sitemap - google görsel sitemap - izmirliyiz.com - guzelbirgun.com

domain DMCA.com