Kıymalı Patlıcan Dolması

Resim bulunamadı

Ege Yemekleri

15 Mart 2013

ekledi.

Yorum Yaz

1400 kez incelendi.

Kıymalı Dolması için gerekli malzemeler:
1,5 kg. patlıcan
2 su bardağı dolmalık pirinç
250 gr. yağlı
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Patlıcan Dolması yapılışı
1- Patlıcanların kabukları soyulur, büyüklüklerine göre 2 ya da 3 eşit parçaya bölünürler. İçleri, oyacak y da tatlı kaşığı ile oyulur. Patlıcanlar kararmamaları için tuzlu suyun içine konur.
2- Pirinç yıkandıktan sonra içine; ayıklanıp kıyılmış maydonoz, kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranmış domatesler, kıyma, salça, karabiber, tuz ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır.
3- Patlıcanlardan sudan çıkarılır ve tencereye dizilir. Hazırladığımız iç malzeme tatlı kaşığı kullanılarak patlıcanların içine doldurulur. Tercihen patlıcanların üst kısmında 1 parmak kadar boşluk bırakılır. İsteğe bağlı olarak bu kısma, küçük domates dilimleri konur. Bu domatesler, yemeğe lezzet verdikleri gibi, görüntüsünü de güzelleştirecektir.
4- Üzerlerine 1,5-2 bardak su ilave edilip 25-30 dakika süreyle orta hararetli ateşte pişirilir. Pişme esnasında yemeğin tuzu kontrol edilir ve gerekirse tuz ilavesi yapılır.
Not: Pişerken, dolmaların üzerine cam tabak kapatılır, bu yemeğin daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.

Etiketler: , ,




Yorum Yaz

kolay yemek tarifleri - kolay yemek tarifleri - google sitemap - google görsel sitemap - izmirliyiz.com - guzelbirgun.com

domain DMCA.com