Kolay Kakaolu Kek Tarifi

Kolay Kakaolu Kek Tarifi

Kek, ev halkının tatlı isteklerini kolayca bastırmak, aniden gelen misafirlere hızlı bir ikram hazırlamak, çayın yanında bir şeyler olsa dediğinizde üşenmeden yapmak için harika bir seçimdir. kolaytarifler.gen.tr olarak bugün size tadı harika bir kolay kakaolu kek tarifi vereceğiz.

Önce Gerekli Malzemeleri sayalım:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

kolay kakaolu kek nasıl yapılır tarifi

 

Kakaolu Kek Yapılışı şöyle:

– Karıştırma kabına, 3 adet yumurtayı kıralım.

– Üzerine  1,5 su bardağı toz şekeri ilave edip mikserle karıştıralım. Toz şekerlerin iyice erimesi gerekli bu sebeple yaklaşık 5 dakika kadar mikseri çalıştırmalıyız.

– Daha sonra 1 su bardağı süt ve  yarım su bardağı sıvı yağı ilave edip karışımı mikserle çırpalım.

– 2 su bardağı ve 1 paket kabartma tozunu elekten geçirdikten sonra karışımımıza ilave edelim. Mikserle iyice karıştıralım.

Püf Noktası: Karışımın doğru kıvama gelip gelmediğini anlamak için; mikseri durdurup karıştırıcı uçları yukarı doğu kaldırın, karışım kaba kat kat olacak şekilde dökülüyorsa uygun kıvamdadır. Değilse bir müddet daha karıştırma işlemine devam edin.

– Kekin kalıba yapışmaması için kalıbın içini güzelce yağlayalım.

– Karışımın (göz kararı) yarısı kadarını kek kalıbımıza dökelim.

– Karıştırma kabında kalan kısımdan az bir miktarı küçük bir kabın içine aktaralım. 2 yemek kaşığı kadar kakaoyu ekleyip kaşık ile iyice karıştıralım (miktar az ve kap küçük olduğu için mikser kullanamıyoruz). Bu kakaolu karışımı kek kalıbına gelişi güzel şeklide dökelim.

– Şimdi de karıştırma kabımızda kalan karışımın tamamını kek kalıbına dökelim.

– Tercihe bağlı olarak, üzerine bir şey koymayabileceğimiz gibi üzerine çikolata parçaları ya da fındık kırığı serperek kekimizi kendi zevkimize göre süsleyebiliriz.

– Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp kekimizi 30 dakika kadar süre ile pişirelim.

Fırından çıkardığımız kalıbın içinde (kalıbın açık kısmı üste gelecek şekilde) soğumaya bırakalım. Kek kalıbının sıcaklığından bankonun ya da masanın etkilenmemesi için altına nihale koymayı unutmayın. Soğuduktan sonra servis tabağınızı üstünde kalıbı ters çevirin, kalıbı tabağa yakın tutarak kalıbın altına hafif hafif vurun. Kalıbı iyice yağlamış iseniz kek kolayca çıkacaktır.

Kakaolu kekimiz hazır… Afiyet olsun!

Etiketler:





Yorum Yaz