Konuşan Kalpli Kurabiyeler

Konuşan Kalpli Kurabiyeler

Sevgililer gününde sevgilinize mesaj vermek için bu kurabiyeleri deneyebilirsiniz. Bu kurabiyelerin üzerine sevgiliniz için mesaj yapıştırmadan önce bir gece boyunca kuruması gerekmektedir. Bir ölçüde 70 adet kurabiye yapılmaktadır.

Malzemeler:
2 su bardağı elenmiş un
½ çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı tuz
¾ su bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı şeker
1 adet büyük boy yumurta
1 çay kaşığı saf vanilya ekstraktı

Süslemek için:
Royal icing: Kurabiye süslemede kullanılan bir krema çeşididir. Kıvamlı olması ve üzerinde rahat çalışılabilmesi diğer kremalardan ayıran en önemli özelliğidir. Sert bir krema çeşididir. Bu yüzden kuruduktan sonra bozulmadan kalır. Pastaların üzerine yazı yazmak veya şekil vermek için kullanılır.

Royal icing için gerekli malzemeler:
1 adet yumurta akı
2.5 su bardağı pudra şekeri
¼ limon suyu
Toz gıda boyası veya şerbet boyası (renklendirmek için)

Kurabiyelerin yapılışı:
1- Bir kap içerisine elenmiş un, kabartma tozu ve tuz koyulup çırpılır.
2- Başka bir kapta tereyağı ve şeker açık renkli kabarık bir kıvama gelinceye kadar orta hızda mikserde karıştırılır. Üzerine yumurta ve vanilya ilave edilerek mikser hızı düşüğe ayarlanır.
3- Tereyağı-şeker karışımına yavaşça un ilave edilir ve elle yoğrulmaya başlanır.
4- Hazırlanan hamur ikiye bölünür ve ayrı kaplarda düzleştirilerek iyice sarılır.
5- Bu hamur sert bir kıvama gelinceye kadar 1 gece buzdolabında bekletilir.
6- Hamurun yarısı oda sıcaklığında yumuşak kıvama gelinceye kadar bekletilir (yaklaşık 10 dakika). Tezgahın üstüne azıcık un serpilir ve 1 cm kalınlığında hamur açılır. Hamurun ele yapışmaması için bir miktar daha un konur. Kalp şeklindeki kalıplarla hamur kesilir ve birbirinden 2 cm uzaklıkta tepsiye yerleştirilir. Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir. 15 dakika buzlukta sert bir kıvama gelinceye kadar bekletilir.
7- Önceden 250 oC’ye ısıtılmış fırında 14-16 dakika arasında açık kahverengi kıvam oluncaya kadar pişirilir ve 1 gün bekletilir.
8- Kurabiyelerin üzeri royal icing ile süslenir.

Royal icing yapılışı:
1- Pudra şekeri birkaç kez elenir ve çok ince taneli olması için robottan geçirilir.
2- Bir kabın içerisine yumurta akı ve pudra şekeri koyulup mikserde çırpılır.
3- Karışıma limon suyu eklenir ve krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Kıvam akışkan ya da sert olmamalıdır. Akışkan olursa kenarlarından akar; sert olursa şekil verilemez. Kıvamı anlamak için kaşıkla bir miktar alınır ve tekrar kaseye geri damlatılır. Kaseye düştükten sonra karışımın üstünde yaklaşık 5 saniye durabilmelidir. Eğer akışkan olursa yavaş bir şekilde pudra şekeri ilave edilerek kıvam ayarlanır.
4- Renklendirmek için azıcık toz boya eklenip çırpmaya devam edilir. Hazırlanan karışımın kurumaması için anında kullanılmalıdır.
5- Bu karışım daha sonra kurabiyelerin üzerine şırınga, bıçak, spatula ya da krema yardımıyla sürülmelidir.

kaynak: www.marthastewart.com

Etiketler:




Yorum Yaz