Krep Tarifi

krep tarifi

Hamurişi Tarifleri

21 Şubat 2013

ekledi.

Yorum Yaz

10326 kez incelendi.

Pazar sabahı kahvaltılarında değişik tat arayanlara kesinlikle tavsiye edilir. Bu krebin yapımı hem çok kolay hem de pratik. Bu ölçüden bir defasında 10 adet krep yapılmaktadır. Pişen krebin üzerine çokella sürülüp sarıldığı zaman tadına doyum olmuyor.

Malzemeler:
1.5 su bardağı un
½ su bardağı süt
1 su bardağı su
2 adet yumurta
½ çay kaşığı tuz

Yapılışı:
1- Un, süt, tuz ve su çukur bir kaba koyulup topak kalmayıncaya kadar çırpılır.
2- Bu karışıma yumurta ilave edilip bir süre daha çırpmaya devam edilir. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvam elde edilir.
3- Krep tavasına 5-6 damla zeytinyağı koyularak tava kızdırılır.
4- Kızan tavaya 1 kepçe krep hamurundan dökülür ve orta ateşte her iki yüzü de pembeleşinceye kadar pişirilir.
5- Pişen krep sıcak olarak servis yapılır.

Etiketler: ,




Yorum Yaz

google sitemap - google görsel sitemap

domain DMCA.com