Kuzu Etli Şevket-i Bostan

Kuzu Etli Şevketi Bostan

Ege Yemekleri

25 Ocak 2013

ekledi.

Yorum Yaz

6802 kez incelendi.

İzmir dışından gelen misafirlerimizle pazar gezerken misafirimiz “Bu nedir?” diye sordu. Bu soru beni çocukluğuma götürdü. Çünkü annemin beni bu yemekle ilk tanıştırdığı gün aklıma geldi. Bana şöyle demişti: “Bu şevket-i bostan. Şaşırma! Şevket’in bostanı değil!!! Bu ot şifa kaynağıdır. İştah açar, ödem söktürür ve vücuda direnç sağlar.” Kısaacası, şevket-i bostan özellikle Ege yöresinde yetişen bir ottur. Yabani olarak yetişir ve dikensi yaprakları vardır. Giritli Türklerin pişirmekten zevk aldığı bir o kadar da yıkaması zahmetli olan bir yemektir. Özellikle kuzu etli olarak pişirilir.

Malzemeler:
500 g şevket-i bostan
300 g kuzu kuşbaşı et
1 adet limon
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:
1- Kuşbaşı doğranmış düdüklü tencerede güzelce kavrulur.
2- Diğer taraftan şevket-i bostan suda kum kalmayınca kadar iyice yıkanır. Düdüklü tencerede 10 dakika haşlanır ve kevgirle tencereden alınıp suyu süzülür.
3- Düdüklü tencereye et koyulur ve 1-2 dakika karıştırılır. Daha sonra üzerine şevket-i bostan ve tuz ilave edilerek güzel bir şekilde karıştırılır.
4- Bir kabın içerisine un ve limon suyu koyulur ve iyice çırpılır.
5- Hazırlanan terbiye ve şevket-i bostanı haşlamakta kullanılan su etin üzerine ilave edilir ve et, şevket-i bostan yumuşayıncaya kadar pişirilir.
6- Sıcak olarak servis edilir.

Etiketler: , , , , ,




Yorum Yaz

kolay yemek tarifleri - kolay yemek tarifleri - google sitemap - google görsel sitemap - izmirliyiz.com - guzelbirgun.com

domain DMCA.com