Limonlu Tavuk Tarifi

Limonlu Tavuk Tarifi

Limonlu tavuk, kısa sürede pratik bir yemek hazırlamak isterseniz güzel bir seçenek olabilir.Pek çok insanın hoş bulmadığı tavuk kokusunun, tarifte bulunan limon sayesinde ortadan kalkması, yemeğin çabuk hazırlanmasının yanında artı bir özellik olarak sayılabilir.

Limonlu tavuk için gerekli malzemeler:
500 gr kemiksiz tavuk kalça eti
1 adet limon
tereyağı
maydonoz
tuz ve tane karabiber

limonlu tavuk tarifi

Limonlu tavuk yapılışı:
Tavuk eti kuşbaşı doğranır. Yarım yemek kaşığı tereyağı, yarım limonun suyu, tuz ve tane karabiber eklenerek su koyulmaksızın tencerede (etler yumuşayıncaya kadar) pişirilir. Ocağı söndürmeye yakın, dilimlenmiş yarım limon eklenir ve birkaç dakika tıkırdatılır. Servis yapılırken üzerine isteğe bağlı olarak maydonoz ve/veya kırmızı toz biber eklenebilir.

Etiketler:




Yorum Yaz