Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı için gereli malzemeler
Hamur için:
2 su bardağı un
¾ su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru maya
1 adet orta boy yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz

Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 damla limon suyu

Hamurun Yapılışı:
1- Un elenerek geniş bir kaba alınır.
2- Bardağın içerisine şeker ve ılık su koyularak şekerlerin erimesi sağlanır. Üzerine kuru maya ilave edilir ve kabarıncaya kadar bekletilir.
3- Unun ortası açılır ve mayalı su eklenir. Daha sonra tuz ve yumurta ilave edilerek akıcı ve yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.
4- Hamur kabarıncaya kadar bir süre bekletilir.
5- Hamurdan küçük parçalar kopartılır ve önceden kızdırılmış yağda pişirilir.
6- Pişen lokmalar önceden soğutulmuş şerbetin içerisine daldırılır.
7- Şurubu çeken lokmalar sıcak olarak servis edilir.

Şerbetin Yapılışı:
1- Şeker ve su bir tencereye koyulup kaynatılır.
2- Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyu ilave edilerek bir süre daha kaynatılır.
3- Pişen şerbet önce dışarıda sonra buzdolabında soğumaya bırakılır.

Etiketler:




Yorum Yaz