Mayalı Cevizli Çörek

Mayalı Cevizli Çörek

Mayalı Cevizli Çörek için malzemeler

  • 2 su baardağı ılık su
  • yarım su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı çiçekyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya veya kuru maya
  • 300 gr iri dövülmüş ceviz
  • 2 yumurta sarısı(çöreklerin üzerine sürmek için)
  • un

 

Mayalı Cevizli Çörek yapılışı

  1. Ilık süt ve su bir kaba konur. Maya içine atılarak eritilir. Çiçekyağı, tuz ve toz şeker ilave edilir. Bu karşıma azar azar un ilave edilerek, ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir. Üzerine bir örtü örtülerek, sıcak bir ortamda 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
  2. Mayalanan hamurdan, portakal büyüklüğünde koparılan parçalar tezgah üstünde, un serpilmeden, merdana yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Rulo kesici yardımıyla dörde bölünür. Yuvarlak kenarın olduğu tarafa ceviz konulup sarılır, kenarlarından içeri doğru kıvrılarak ay şekli verilir.
  3. Önceden yağlanmış tepsiye aralıklı olarak sıralanır ( çörekler pişerken kabaracağından bu önemlidir ). Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 30 dakika kadar pişirilir.

Etiketler: ,




Bu yazı için 1 yorum yapıldı:

  1. hale diyor ki:

    çörek çok lezzetli oldu. tarif son derece açık olarak yazılmış. herkese bu tarifi öneririm. çörekleri yedikçe daha da yemek istedim. çok teşekkürler…

Yorum Yaz