Menemen Tarifi

Menemen Tarifi

Menemen, kolayca yapılabilen, doyurucu ve yemesi keyifli pratik bir yemektir. Menemen içini önceden hazırlayıp buz dolabınızın derin dondurucu kısmında saklayarak gerektiğinde kullanabilir, bu sayede zamandan kazanabilirsiniz.

dondurulmuş menemen içi (harcı)

Dondurulmuş menemen içi (harcı)

Menemen içi(harcı) için gerekli malzemeler(2 kişilik):
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy
3 adet yeşil (sivri) biber
zeytinyağı ve tuz
menemen tarifi
Menemen
içi(harcı) hazırlanışı:
Soğan, kişisel tercihe göre doğranır veya rendelenir. Tavaya yarım kahve fincanı zeytinyağı konur, soğanlar tavada pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce ince doğranan biberler eklenir. 5 dakika kadar karıştırılarak pişirilir. Kabukları soyulup, küp küp doğranan domatesler ilave edilir. 1 çay kaşığı tuz ekleyip 5 dakika da bu şekilde pişirilir.

Menemen harcımız artık hazır. Bu aşamada iki seçeneğimiz var; harcımızı daha sonra kullanmak üzere buzdolabına kaldırmak ya da yumurtaları kırıp servise hazır etmek.

Eğer saklayacak isek,
soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuyunca menemn harcımızı buzdolabı poşetine koyup elimizle bastırarak yassı bir şekil veriyoruz. Poşetin ağzını bağlayıp, buzdolabımızın derin dondurucu bölümüne yerleştiriyoruz.

Eğer servis yapılacaksa, tercihe bağlı olarak (hazırladığımız için miktarına göre 2 ya da 3 adet) yumurtalarımı harcımızın üzerine kırıp pişirmeye devam ediyoruz. Karıştırarak tarimizdeki resimde olduğu gibi muhteşem görüntüsüne kavuşturuyoruz.

Not:
İsteğe bağlı olarak yumurtaların sarılarının bütün kalması için, sarıların üzerine küçük bir tabak yerleştirilip 1-2 dakika pişirilmelidir.

Etiketler: , , , , ,




Yorum Yaz