Meyveli Tartolet Tarifi

Meyveli Tartolet Tarifi

Gördüklerinde, misafirleriniz ya da ev halkının yüzünde güller açsın derseniz; meyveli, hafif mi hafif, atıştırmalık denebilecek bir tatlı önerisi: Meyveli Tartolet !

Meyveli Tartolet Malzemeler:
Hamur için:
3 su bardağı un
125 g tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğunun rendesi
1 adet yumurta
Soğuk su
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerine:
Mevsim meyveleri

meyveli tartolet tarifi

Meyveli Tartolet Yapılışı:
1- Derin bir kabın içerisine un dökülür ve üzerine kabartma tozu ile şeker ilave edilerek karıştırılır.
2- Başka bir kapta tereyağı ve yumurta karıştırılır.
3- Unun ortası açılır ve içine tereyağlı yumurtalı karışım ilave edilerek hamur yoğrulur.
4- Hamura az soğuk su ilave edilerek bir süre daha yoğrulur.
5- Yoğrulan hamur, önceden yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirilerek buzlukta 20 dakika bekletilerek hamurun sertleşmesi sağlanır.
6- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
7- Kremasını hazırlamak için tencerenin içine süt, un, toz şeker ve vanilya ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
8- Pişen tartoletler, kalıptan çıkartılır ve üzerine pişen krema sıkılır.
9- Son olarak tartoletin üzeri mevsim meyveleri ile süslenerek servise hazır hale getirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz