Muhallebili Kurabiye

Muhallebili Kurabiye

Muhallebili Kurabiye için malzemeler:
Kurabiye hamuru için:
125 g tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı toz şeker
1.5 çorba kaşığı kakao
½ çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya ekstraktı

Muhallebi için:
1.5 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya ekstraktı
1 çorba kaşığı hindistan cevizi

Muhallebili Kurabiye Yapılışı:
Muhallebinin yapılışı:
1- Bir kabın içerisine yumurta sarısı ve şeker koyularak çırpılır.
2- Bu karışım tencereye aktarılarak üzerine un ve süt ilave edilerek orta ateşte pişirmeye başlanır ve kaynatılır.
3- Kaynayan karışıma hindistan cevizi, vanilya ekstraktı ve tereyağı eklenir. Yağ eridikten sonra ateş kapatılır.
4- Hazırlanan muhallebi derin bir kaba aktarılarak mikserle soğuyana kadar çırpılır ve daha sonra buzdolabında 1 saat bekletilir.

Hamurun yapılışı:
1- Tereyağı ateşte eritilerek soğumaya bırakılır.
2- Derin bir kabın içerisine erimiş tereyağı, sıvıyağ, toz şeker, kakao, vanilya ekstraktı, yoğurt ve kabartma tozu koyularak karıştırılır.
3- Bu karışıma kademeli olarak un ilave edilir. Elde edilen hamur yumuşak olmalıdır.
4- Hamur oda sıcaklığında 30 dakika bekletilir.
5- Hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılarak merdane yardımıyla açılır.
6- Açılan hamurun içerisine 2 çay kaşığı muhallebi koyulurak top şekli verilir ve tepsiye dizilir.
7- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında tam 20 dakika pişirilir.
8- Kurabiyeler soğuduktan sonra servise hazır hale getirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz