Mutfak için pratik bilgiler

Mutfak için pratik bilgiler

Tuzluğun tıkanmasını engellemek için, içine biraz pirinç koyabilirsiniz.

Pirinç gibi kuru gıdaları, içinde bulunabilecek taş ve toprak gibi yabancı maddeleri ayıklanıp temiz ve kuru bez torba içinde, yüksek ve kuru bir yerde üzeri kapalı olarak saklayın. Bu torbaların içine bir iki parça kaya tuzu koymak, besini bezin içinde oluşabilecek nemden koruduğu gibi, böceklenmeyi ve küflenmeyi engeller.

Yağlı şişeleri temizlemek için; önce deterjanla yıkayın. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallayın ve sonra su ile durulayın.

Pırıl pırıl buz elde etmek için, kaynatılmış su dondurulur.

Limondan çok su almak için, biraz sıcak suda bekletilir.

Yumurta tuzlu suda haşlanırsa çabuk pişer ve çatlamaz.

Patateslerin çabuk haşlanması için, bir patatesin yarısı soyularak tencereye atılır.

Pastalarin üzerine koydugunuz elma, muz gibi meyvelerin kararmasını önlemek için, meyveleri limonlu suya batırıp kullanın.

Soğan doğrarken sakız çiğnenirse göz yaşarmaz.

Eldeki balık kokusunu gidermek için elma sirkesi ile silinir.

Lahana kokusundan kurtulmak için, kaynatılan suya bir dilim ekmek atılır.

Yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için buzdolabından çıkarır çıkarmaz kırın.

Patateslerin daha az yağ çekmesi için, kızartmadan önce süt dolu bir kabın içinde biraz bekletin ve kuruladıktan sonra tavaya atın.

Kesik limonu saklamak istediğinizde üzerine tuz serpin.

Dibi tutmuş tencerenizi bir gece tuzlu suda bekletirseniz,  tencere  daha kolay temizlenecektir.

Etiketler: , ,




Yorum Yaz