Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta için gerekli malzemeler

Pandispanya keki için:

  • 4 adet orta boy yumurta (akı ve beyazı ayrı ayrı kullanılacak)
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstraktı (eğer elinizde yok ise 1 paket vanilya)
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için:

  • yarım litre süt
  • 2.5 çorba kaşığı şeker
  • 3 adet muz
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı vanilya ekstraktı
  • 1 paket krem şanti

Muzlu Rulo Pasta yapılışı

Kekin hazırlanışı:

  1. Derin bir kapta yumurtanın sarısı, şeker ve vanilya ekstraktı krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  2. Başka bir kaba un ve kabartma tozu elenir.
  3. Diğer taraftan yine başka bir kapta daha önce ayrılmış olan yumurtanın beyazı ile tuz iyice karıştırılır.
  4. Krema kıvamına gelen yumurta sarısı ve şeker karışımına elenmiş un azar azar eklenerek çırpmaya devam edilir.
  5. Son olarak yumurtanın akı bu karışıma kademeli olarak ilave edilir ve çırpılır.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilerek hazırlanan kek hamuru içine boşaltılır ve spatula yardımıyla kek hamurunun üzeri homojen olacak şekilde düzleştirilir.
  7. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında kekin üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Pişme süresi çok kısa olduğu için kontrollü bir şekilde pişirme işlemi yapılır.
  8. Fırından çıkan sıcak kek rulo şeklinde sarılarak üzeri nemli bezle örtülür ve dinlenmeye bırakılır. Kek gevşek olarak sarılmalıdır. Aksi takdirde kek yırtılır.
  9. Muzun kabukları soyulur ve daire biçimde kesilir.
  10. Soğumaya bırakılan kek yavaş bir şekilde açılır ve yağlı kağıdından ayrılır.
  11. Önceden hazırlanmış krema kekin üzerine sürülür.
  12. Kekin bir ucuna dilimlenmiş muzlar uzunlamasına yerleştirilir.
  13. Kek tekrardan rulo biçimde sarılır.
  14. Üzerini süslemek için kakao serpilir ve buzdolabında 2 saat soğumaya bırakılır.

Kremanın hazırlanışı:

  1. Derin bir tencerenin içerisine yumurta sarısı, süt (500 ml sütten ½ bardak ayrılır), nişasta, un ve şeker koyularak kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirilir.
  2. Pişen karışım mikser yardımıyla çırpılarak soğutulur.
  3. Üzerine vanilya ekstraktı ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  4. Son olarak iyice soğuyan kremaya krem şanti ve daha önceden ayrılmış olan süt ilave edilerek homojen bir karışım oluncaya kadar çırpılır.

Etiketler:




Yorum Yaz