Papatya Kurabiye

Papatya Kurabiye

Papatya Kurabiye için gerekli malzemeler:
125 g margarin
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun suyu
½ çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
Aldığı kadar un

Papatya Kurabiye yapılışı:
1- Margarin eritilir.
2- Çukur bir kabın içine eritilmiş margarin ve pudra şekeri koyularak karıştırılır.
3- Üzerine sırayla sıvı yağ, 2 adet yumurtanın sarısı ve limon suyu ilave edilir.
4- Son olarak un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
5- Hamur 20 dakika dinlenmeye bırakılır.
6- Hamurdan fındık kadar parçalar kopartılarak yuvarlanır.
7- Yuvarlak top hamurlar bir araya getirilerek papatya şekli verilir ve tepsiye dizilir.
8- Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı ilave edilir.
9- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz