Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği için malzemeler
Mayalı hamuru hazırlamak için:
4.5 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 kahve fincanı toz seker
1 kahve fincanı margarin
3 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tuz

Üzerine sürmek için :
1 yumurta sarısı

Paskalya Çöreği
Yapılışı:
Mayalı hamur için gerekli tüm malzemeler bir kaba konur ve karıştırılarak hamur elde edilir. Kabın üzeri bezle örtülerek 20-25 dakika süreyle sıcak bir yerde dinlenmeye bırakılır. Daha sonra, hamur 5 parçaya bölünür ve bu parçalardan her biri elde yuvarlanarak geniş bir rulo haline getirilir. Elde edilen bu rulolar kullanılarak saç örgüsü şekilleri verilir. Hazırlamış olduğumuz bu saç örgüsü şekilli hamurlar, önceden yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve 25 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış antep fıstığı serpilebilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika süre ile pişirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz