Patates Çorbası

Patates Çorbası

Patates Çorbası için gerekli malzemeler:
10 su bardağı et suyu
2 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy havuç
⅓ su bardağı un
4 adet orta boy patates
150 g margarin
1 çay kaşığı Hindistan cevizi
bir tutam tuz

Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı

Garnitür için:
2 adet yumurta akı
½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kırmızıbiber
4-5 dal ince kıyılmış maydanoz
5 dilim bayat ekmek

Patates Çorbası yapılışı:
1- Soğanın kabukları soyulup rendelenir veya rondodan geçirilir.
2- İnce doğranmış soğan bir tencereye aktarılır ve tereyağı ile kavrulur.
3- Üzerine un ilave edilip 3-4 dakika kavrulur.
4- Diğer taraftan et suyu üzerinde yazan tarife göre hazırlanır.
5- Patates ve havuç iyice yıkanıp kabukları sonra patates küp şeklinde, havuç ise küçük halka şeklinde doğranır.
6- Et suyu, havuç, Hindistan cevizi, patates ve tuzu kavrulmuş una yavaş yavaş ilave ederek 30 dakika boyunca kaynatılır.
7- Pişen çorba süzülüp tekrar kısık ateşte pişmeye konur. Bu sırada çorbanın terbiyesi hazırlanır ve süzülen çorbanın üzerine ilave edilip karıştırılarak 5 dakika daha pişirmeye devam edilir.
8- Garnitürü hazırlamak için yumurta akı, rendelenmiş kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz bir kapta karıştırılır ve bayat ekmeklerin üzerine sürülür. Daha sonra ekmekler küp şeklinde doğranır ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kıtır kıvama gelinceye kadar pişirilir.
9- Pişen ekmekler çorbanın üzerine ilave edilerek servise hazır hale getirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz