Patatesli Peynirli Çörek

Patatesli Peynirli Çörek

Malzemeler:
3 su bardağı un
2 adet orta boy patates
2 tatlı kaşığı maya
½ su bardağı süt
½ su bardağı çiçekyağı
2 adet orta boy yumurta
150 g peynir (teneke peyniri, tulum loru)
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Çörek otu

Yapılışı:
1- Patatesler iyice yıkanır ve haşlanarak püre kıvamına getirilir.
2- Tencereye süt koyulup hafifçe ısıtılır. Üzerine maya ve şeker ilave edilerek karıştırılır.
3- Bu karışım derin bir kaba aktarılarak üzerine 1 adet yumurta, yağ, tuz ve patates püresi eklenir ve iyice karıştırılır.
4- Son olarak üzerine elenmiş un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
5- Hamurun üzeri örtülerek ılık bir ortamda hamur dinlenmeye bırakılır. Bu süre yaklaşık 30 dakikadır.
6- Peynir ve diğer yumurtanın akı çukur bir kapta karıştırılır. Yumurtanın sarısı ise çöreklerin üzerine sürülmek için ayrılır.
7- Mayalanan hamur tekrar yoğrulup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuçiçinden biraz büyük olarak elle açılır ve içerisine peynir koyulup kapatılır. Bu işlem tüm hamur bitinceye kadar yapılır.
8- Hazırlanan çörekler yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine yarım çorba kaşığı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir.
9- Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz