Patatesli Poğaça Tarifi

Patatesli Poğaça Tarifi

Çay saati ikramı olarak güzel bir öneri Patatesli Poğaça !

Patatesli Poğaça Malzemeler:
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılıtılmış süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç harcı için:
3 adet haşlanmış patates
1 adet küçük boy patates
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı toz kırmızı biber
⅓ çay bardağı sıvıyağ

patatesli poğaça tarifi

Patatesli Poğaça Yapılışı:
1- Önce poğaçanın iç harcı hazırlanır. Bunun için rondodan geçirilmiş soğan ve yağ bir tavaya aktarılarak soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine haşlanmış patates ve diğer iç harç malzemeleri ilave edilerek karıştırılır.
2- Derin bir kabın içine ılık süt, şeker ve maya koyularak karıştırılır ve mayanın erimesi sağlanır.
3- Bu karışıma sırayla yoğurt, sıvıyağ ve yumurta akı ilave edilerek karıştırılır.
4- Son olarak üzerine azar azar elenmiş un ve tuz eklenip yoğrulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
5- Hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılarak ortası açılır ve iç harcı koyularak ağzı kapatılır; tepsiye yerleştirilir. Bu işleme tüm hamur bitinceye kadar devam edilir.
6- Önceden 90 dereceye ısıtılmış fırında hamur 30 dakika mayalanmaya bırakılır. Mayalama işlemi sırasında fırının sıcaklığı açık olmamalıdır.
7- Diğer taraftan kenara ayrılmış yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ bir kapta karıştırılır ve kabaran hamurun üzerine sürülür. İsteğe bağlı olarak üzerine çörek otu serpilir.
8- Son olarak 200 dereceye pembeleşinceye kadar pişirilir.

Etiketler: ,




Bu yazı için 1 yorum yapıldı:

  1. anonim diyor ki:

    güzel bir tarif gibi ama şekli çok hoş olmamış canım…

Yorum Yaz