Peynir Topları

Peynir Topları

Peynirin her türü keyifle yenir. Eve gelen misafirlerin büyük bir zevkle yiyeceği peynir toplarının yapılışı son derece basit ve görüntüsü mükemmeldir. Yemek öncesi aperatif olarak ikram edilebilir. Bu topları yaparken dışına ince kıyılmış maydanoz, kekik, nane, çörek otu, susam veya pul biber kullanılabilir.

Malzemeler:
2 su bardağı lor peyniri (tulum loru olabilir)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Pul biber (tatlı toz biber de olabilir)
Kekik

Yapılışı:
1- Peynir ve zeytinyağı derin ve çukur bir kaba alınıp çatalla ezilir.
2- Sonra eliniz ıslatılarak fındık büyüklüğünde toplar yapılır. Her top yapımında el mutlaka ıslatılmalıdır.
3- Peynir topları buzlukta 10-15 dakika bekletilir.
4- Buzluktan çıkan peynir topları daha sonra kekik ya da pul bibere daldırılıp servis tabağına yerleştirilir.

Etiketler:




Bu yazı için 1 yorum yapıldı:

  1. azra diyor ki:

    peynir tüketmeyi en çok sevdiğim süt ürünü. akşam yemeklerinde bile muhakkak yerim. bu tarif tam benlik. ani bir misafir geldiğinde yarım saat içinde yapılabilir. ellerinize sağlık! :)

Yorum Yaz