Peynirli Fırın Makarna

Peynirli Fırın Makarna

Peynirli Fırın Makarna için gerekli malzemeler:
1 paket çubuk makarna (500 g)
14 su bardağı su
1 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Süslemek için:
5 yumurta
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 su bardağı süt
½ çay kaşığı Hindistan cevizi
tuz ve karabiber

Peynirli Fırın Makarna yapılışı:
1- Tencereye 750 ml su ve bir tutam tuz konup kaynatılır.
2- Kaynayan tuzlu suya, makarna aktarılır ve 10-12 dakika boyunca haşlanıp üzerine 2 su bardağı soğuk su ilave edilerek 10 dakika boyunca bekletilir.
3- Tencerenin içerisine 2 çorba kaşığı margarin konup eritilir ve üzerine makarna ilave edilip karıştırılır.
4- Makarnaya tuz ve karabiber serpilir ve silkeleyerek karıştırılır.
5- Makarnaların yarısı önceden yağlanmış tepsiye aktarılır ve üstüne peynirin yarısı ilave edilir.
6- Makarnanın geri kalan kısmı ilave edilir ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
7- Başka bir kapta süt, yumurta ve Hindistan cevizi karıştırılarak makarnanın üzerine dökülür.
8- Önceden 180 oC’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
9- Piştikten sonra 20 dakika tepside bekletilir ve soğuduktan sonra servis yapılır.

Etiketler: ,




Yorum Yaz