Pirinçli Ispanak

Pirinçli Ispanak

Pirinçli Ispanak malzemeler:
500 g ıspanak
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kahve fincanı pirinç
Tuz, karabiber

Pirinçli Ispanak yapılışı:
1- Ispanak köklerinden kesilip bol suda iyice yıkandıktan sonra bıçakla büyük parçalara doğranır.
2- Diğer taraftan soğanın kabukları soyulup rondodan geçirilir ve bir çelik tencerenin içerisinde yağla kavrulur. Daha üzerine ıspanakları da ilave edilip birkaç dakika kavrulur ve üzerine 1 su bardağı su ilave edilir. Ispanak karışımı kaynamaya başlayınca ateşi kısılır ve tuz/karabiber eklenir.
 3- 4-6 dakika arası piştikten sonra içerisine önceden yıkanmış pirinç ilave edilip pirinçler yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edilir.

Not: Servis yapılırken üzerine yoğurt gezdirilebilir.

Etiketler:




Bu yazı için 1 yorum yapıldı:

  1. Esin diyor ki:

    Pirinçli ıspanak varsa sofrada mutlaka yoğurt da olmalı bence, ikisi birlikte harika oluyor

Yorum Yaz