Pişi Tarifi ( Mayalı )

Pişi Tarifi ( Mayalı )

Ailece pazar kahvaltılarında sıklıkla tercih ettiğimiz pişi tarifini sizinle paylaşmak istedim. Kolay olması açısından pişi için mayalı hamuru fırından almayı tercih ediyoruz. Sonuç gayet güzel oluyor, işte tarifimiz:

Pişi için gerekli malzemeler

Herhangi bir ekmek fırınından alınmış 2 adet ekmek hamuru
Susam
Karacaot (Çörekotu)
Ayçiçek yağı

Pişi yapılışı

Ekmek fırınından alınan hamur oda sıcaklığında üzeri örtülerek kabarıp mayalanması  1-1,5 saat süre ile kap içinde bekletilir.

Kızartma tenceresine yarım litre ayçiçek yağı konup, yağ kızana kadar ısıtılır.

Küçük bir kaseye biraz susam ve ona göre daha fazla olacak şekilde karacaot konup karıştırılır.

Diğer bir küçük kaseye de su konur.

Mayalanan hamurdan iri bir ceviz büyüklüğünde parça koparılır. İki el ayası arasında yuvarlanır. Hazırlanan beze bir avuç içindeyken ıslatılan diğer elle üzerine hafif hafif bastırılarak avuca tamamen yayılacak şekilde düzleştirilir.

Susam ve karacaot karışımı el ıslaklığıyla bezenin üzerine sürülür.

Beze kızgın yağa bırakılır. Hamur yağın altına çökecektir. Kısa bir süre sonra yukarı çıkmaya başladığında maşa ile yağın içinde hareket ettirilerek kabarması sağlanır. Bir tarafı pembeleştiğinde (kızardığında) diğer yüzü çevrilir, aynı işlem tekrarlanır.

Kızaran pişiler havlu kağıt serilmiş tepsiye alınır.

Pişiler sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun!

 

 

 

Etiketler:





Yorum Yaz