Profiterol Tarifi

profiterol tarifi, profiterol nasıl yapılır

Tatlı Tarifleri

16 Mart 2013

ekledi.

Yorum Yaz

2269 kez incelendi.

Profiterol, “top top mutluluk” olarak da adlandırabileceğimiz bir tatlı :) bu muhteşem tadı evinizde hazırlamak biraz zahmetli olsa da uğraşmaya değer! İşte profiterol tarifi;

Malzemeler:
Hamur için:
1 su bardağı su
½ paket margarin
1 su bardağı un
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Krema için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı margarin
500 mL süt
1 fincan un
1 fincan şeker

Üzerine:
1 paket hazır (eğer hazır kullanmak istemiyorsanız daha önce verdiğim tarifini deniyebilirsiniz.)

Yapılışı:
Hamurun hazırlanışı:
1- Tencerenin içine su ve margarin koyularak kaynatılır.
2- Yağ eridikten sonra un ilave edilir ve karışımı sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin.
3- Hamur 10 dakika soğumaya bırakılır.
4- Ilınan hamurun içine yumurtalar teker teker ilave edilir ve hamura yedirilir.
5- Hamur bir kez daha 10 dakika dinlendirilir.
6- Tatlı kaşıkla hamurdan parçalar kopararak tepsiye dizilir.
7- Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
8- Fırının kapağı açılmaz ve pişen hamur fırın içinde 1 saat bekletilir.
9- Hamur ortadan ikiye ayrılır ve içi krema ile doldurulur. Bu işleme tüm hamur bitinceye kadar devam edilir.
10- Son olarak üzerine çikolata sosu gezdirilir.

Kremanın hazırlanışı:
1- Tüm malzemeler sırayla tencerenin içine koyulur ve kaynayıncaya kadar pişirilir.
2- Pişen krema soğumaya bırakılır.

Çikolata sosunun hazırlanışı:
1- Üzerinde yazan tarife göre çikolata sosu pişirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz

google sitemap - google görsel sitemap

domain DMCA.com