Revani

Revani Tarifi

Tatlı Tarifleri

23 Aralık 2012

ekledi.

Yorum Yaz

4843 kez incelendi.

Revani için Malzemeler:
Kek için;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı zeytinyağı

Şerbet için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Kekin hazırlanışı;
1- Yumurta ve toz şekeri bir kaba aktarılıp mikserle çırpılır.

2- Bu karışımın üzerine yavaşça zeytinyağı, yoğurt, irmik, kabartma tozu ve un ilave edilir ve homojen bir şekilde karıştırılır.

3- Diğer taraftan bir borcam kalıbı iyice yağlanır ve üzerine bu kek karışımı eklenir. Daha sonra önceden 170 oC’ye ısıtılmış fırına konur ve revani pembeleşene kadar pişirilir.

4- Revani fırından çıkar çıkmaz hemen üzerine şerbet dökülür.

5- Revani soğumaya bırakılır.

6- Servis yapılırken üzerine hindistan cevizi veya yeşil fıstık ilave edilir.

Şerbetin hazırlanışı;
1- Şeker ve suyu bir tencereye alınıp kaynatılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyu ilave edilip bir süre daha kaynatılır.

2- Şerbet soğumaya bırakılır. Revani piştikten sonra hemen şerbet soğuk olarak üzerine dökülür.

Etiketler: , ,




Yorum Yaz

kolay yemek tarifleri - kolay yemek tarifleri - google sitemap - google görsel sitemap - izmirliyiz.com - guzelbirgun.com

domain DMCA.com