Şalgamlı Pilav Tarifi

Şalgamlı Pilav Tarifi

Misafirleriniz için özel ve değişik tariflerden oluşan bir sofra hazırlamak istediğinizde kullanabileceğiniz güzel bir tarif vermek istiyorum bugün size: Şalgamlı Pilav. Görüntüsü ile cezbedici, tadı güzel bir ikram.

Şalgamlı Pilav Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
2.5 su bardağı suyu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 demet dereotu
½ demet taze nane
10 adet kornişon turşu
1 su bardağı mısır konservesi
3 adet taze soğan

Şalgamlı Pilav Yapılışı:
1- Pirinç, sıcak suda 15 dakika kadar haşlanır ve iyice yıkanır.
2- Tencereye yağ koyulup üzerine pirinç ilave edilerek 3-4 dakika kadar kavrulur.
3- Üzerine şalgam suyu ve tuz ilave edilerek pirinç, suyunu çekene kadar pişirilir.
4- Pilav üzerine nar ekşisi eklendikten sonra demlenmeye bırakılır. Bu sırada, tencere ile kapağı arasına peçete yerleştirilir.
5- Diğer taraftan dereotu, nane, taze soğan ve turşu ince bir şekilde doğranır.
6- Pilav iyice soğuduktan sonra ince doğranmış malzemeler ve mısır ilave edilerek kek kalıbına boşaltılır ve buzdolabında 1-2 saat kadar bekletilir.
7- Kek kalıbı ters çevrilerek servise hazır hale getirilir.

şalgamlı pilav tarifi

şalgamlı pilav

Sunumda görselliği arttırmak için tarifimde belirttiğim gibi kek kalıbına dökerek şekil almasını sağlıyoruz. Mümkünse birkaç saatten daha fazla buzdolabında bekletin ki kalıptan dikkatlice çıkarttığınızda şekli bozulmasın. Afiyet olsun!

Etiketler: , , , ,




Yorum Yaz