Şambali Tarifi

şambali tarifi

Tatlı Tarifleri

23 Kasım 2012

ekledi.

9 yorum yazıldı

34423 kez incelendi.

Şambali için gerekli malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
100 gr. fıstık
1 yemek kaşığı limon suyu

Şurup için:
3,5 bardak şeker
2,5 bardak su

Şurubun yapılışı:
2,5 bardak suya 3,5 bardak şeker ilave edilerek kaynatılır. 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir. Limon suyu, şurubun şekerlenmesini önler. Tercihe bağlı olarak şurubun içine birkaç adet karanfil de atılabilir.

Şambali yapılışı:
Kabartma tozu hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. En son kabartma tozu ilave edilip tekrar karıştırılır.

Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülen karışım, ıslak el ile bastırılıp tam olarak yayılması sağlanır. İsteğe göre şeritler halinde kesilir.

Kabukları ayıklanmış fıstıklar, ortadan ikiye ayrılır. Kesilen yerlere paralel şekilde hamurun üzerine, hafifçe bastırarak yerleştirilir.

Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra önceden kesilen yerler bıçak yardımıyla daha belirgin hale getirilir. Bu işlem, dökülecek şurubu tatlıya daha iyi nüfuz sağlayacaktır.

Önceden hazırlanıp ılık hale gelen şurup fırından çıkan şambalinin üzerine 10 dakika sonra ilave edilir. Fişten çekilmiş sıcak fırına tepsi tekrar konur. Şambalinin bir süre bu şekilde beklemesi şurubu tamamen emmesini sağlar.

Etiketler: , , ,




Bu yazı için 9 yorum yapıldı:

  1. Sevgi diyor ki:

    görüntüsü harika en kısazamanda deneyeceğim

  2. tülin diyor ki:

    Harika gözüküyor en kısa zamanda deneyeceğim

  3. gizem kara diyor ki:

    muhteşem bu tarifi herkes alsın

  4. semra kükner diyor ki:

    ben denedim cok harika oldu herkesin denemesini isterim

  5. ömer diyor ki:

    ben bu tatlıyı yaptım tadı kıvamı harika oldu ancak resim dekık gibi kızarık gözükmüyu

    1. arzu diyor ki:

      Tarifte belirttiğim gibi “Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülen karışım, ıslak el ile bastırılıp tam olarak yayılması sağlanır.” ıslak el ile bu işlemi yapılması, yani üst kısmının hafifçe ıslatılması, şambalinin (fotoğrafta olduğu gibi) kızarmasını sağlar. Belki bu işlemi yapmamış olabilirsiniz.

  6. ali özogul diyor ki:

    ben denedim oldu siz de deneyın süper

  7. pınar özaydın diyor ki:

    ben denedim güzel di sizinde denemenizi isterim

  8. feride diyor ki:

    allah çarpsın evde malzeme yoktu yapamadık baktığımızla kaldık :(

Yorum Yaz

kolay yemek tarifleri - kolay yemek tarifleri - google sitemap - google görsel sitemap - izmirliyiz.com - guzelbirgun.com

domain DMCA.com