Şekerpare

Şekerpare

Şerbetli tatlı sevenlerin genellikle favorilerinden olan şekerpareyi henüz tatmadıysanız siz de denemelisiniz!

Şekerpare
için gerekli malzemeler:
Hamur için;
250 g tereyağı veya margarin (yumuşak)
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı pudra şekeri veya ½ su bardağı şeker
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbet için;

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
½ limon suyu

Şekerpare Yapılışı:
Hamurun hazırlanışı;
1-
Margarin, pudra şekeri (veya toz şeker), irmik, hindistan cevizi, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve un bir kaba alınıp yavaş yavaş yoğrulur. Unun tamamı, karışıma ilave edilmeyip kademeli olarak azar azar ilave edilmelidir ve yoğrulan hamur yumuşak olmalıdır.

2- Hamurdan küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır ve önceden yağlanmış tepsiye yerleştirilir.

3- Tepsiye yerleştirilen şekerparelerin üzerine birer fındık yerleştirilir.

4- Fırının sıcaklığı 170 oC’ye ayarlanır ve önceden kızdırılan fırının içerisine yerleştirilir. Yaklaşık pişirme süresi 15 dakikadır. Pişirme süresi, şekerparelerin pembeleşmesine göre de ayarlanabilir.

Şerbetin hazırlanışı;
1-
Şeker ve suyu bir tencereye alınıp kaynatılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyu ilave edilip bir süre daha kaynatılır.

2- Şerbet soğumaya bırakılır. Şekerpareler piştikten sonra 1-2 dakika bekletilir; şerbet soğuk olarak üzerine dökülür.

Not: Şekerpare yapımında en önemli nokta şekerpare sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.

Etiketler:




Yorum Yaz