Sezar (Caesar) Salatası

Sezar (Caesar) Salatası

Marul, kızarmış ekmek parçaları ve parmesan peyniriyle yapılmış Meksika orijinli bir salatadır.

Sezar Salatası malzemeler:
Yarım kase iyi kalite zeytinyağı
4 diş soyulmuş, ince doğranmış sarımsak
6 adet minyatür marul
1 baget ince dilimlenmiş ekmek (özellikle 1 gün öncenin ekmeği tavsiye edilir)
Çeyrek kase taze limon suyu
75 g parmesan peyniri
1 çay kaşığı ançüez
2 yumurta
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz

Sezar Salatası yapılışı:
1- Büyük bir kasede zeytinyağı ve sarımsağı karıştırıp 30 dakika bekletiniz.

2- Ekmekleri küp küp kesip fırında kahverengileşene kadar pişirin. Daha sonra kızarmış ekmekleri, sarımsaklı zeytinyağına ekleyip bir tavada orta ateşte çevirin ve bir kenara ayırın.

3- Minyatür marulların zedelenmiş dış kabuklarını atın, dibindeki kökü hafifçe kesin, yapraklarına ayırıp sudan geçirin ve sirkeli suya sadece 10 dakika bastırın. Sirkeli suyu süzdükten sonra tekrar bir sudan geçirin ve iyice kurutun.

4- Bir blenderın içine geriye kalan sarımsakları (2 diş), ançüezi, ve limon suyunu koyup iyice karışana kadar çalıştırın. Eğer blenderın çalışırken açılabilen bir haznesi varsa, blender hala çalışırken zeytinyağını azar azar ekleyerek çalıştırmaya devam edin. Ardından rendelediğiniz Parmesan peynirini ekleyin ve sosa karışana kadar tekrar çalıştırın. Kapağını açıp sosun tadına bakın, ağız tadınıza bağlı olarak tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin ve tekrar çalıştırın. Sosu blenderın içinde beklemeye bırakın. Daha sonra bu sos karşımını marullara ilave edip servis yapın.

Etiketler:




Yorum Yaz