Soğanlı Yahni

Soğanlı Yahni

Soğanlı Yahni için malzemeler (8 kişilik):
1.5 kg arpacık soğan
500 g kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı sıvı yağ (soğanı kızartmak için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ (eti pişirmek için)

Soğanlı Yahni yapılışı:
1- Soğanlar kabuklarının çabuk soyulabilmesi için 1 saat suda bekletilir.
2- Düdüklü tencerenin içerisine et ve sıvıyağ (1 çay bardağı) koyularak 3-4 dakika kavrulur.
3- Üzerine su ve tuz ilave edilir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak 30 dakika boyunca pişirilir. Damak tadına bağlı olarak bu süre daha uzun veya daha kısa tutulabilir.
4- Soğanın kabukları soyulur.
5- Tavanın içerisine sıvıyağ koyularak soğanlar pembeleşinceye kadar kızartılır. Kevgir yarımıyla tavadan alınır ve pişen etin üzerine ilave edilir.
6- Diğer taraftan bir kasenin içerisine azıcık su, sirke ve kimyon koyularak iyice karıştırılır; düdüklü tencerenin içerisine dökülür.
7- Son olarak üzerine 1 su bardağı su ilave edilerek karıştırılır, düdüklü tencerenin ağzı kapatılır ve 7-8 dakika pişirilir.
8- Sıcak olarak servis yapılır.

Etiketler: , ,




Yorum Yaz