Sütlü Balık

Sütlü Balık

Sütlü Balık için gerekli malzemeler:
600-700 g  beyaz etli balık (Levrek, mezgit ya da orfoz olabilir)
2 adet orta boy havuç
250 g mantar
1 adet orta boy soğan
3-4 adet defne yaprağı
3 su bardağı süt
1/3 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
50 gr kaşar peyniri
tuz ve karabiber

Sütlü Balık yapılışı:

1- Balık fileto olarak ayıklanır.
2- Havuç ve mantar iyice yıkandıktan sonra ince bir şekilde doğranır.
3- Soğanın kabukları soyulup ortadan ikiye bölünür.
4- Tencereye 1.5 su bardağı su ve tuz konup kaynatılır. Kaynayan tuzlu suya balık, defne yaprağı, soğan, mantar ve havuç ilave edilir.
5- Bu karışım 5 dakika boyunca kaynatılır ve haşlanan malzemeler sudan kepçe yardımıyla çıkartılır.
6- Tepsi ya da oval borcam kabı yağlanır ve balık içine yerleştirilir. Balığın yanına veya üzerine havuç ve mantarlar yerleştirilir.
7- Bir tencerenin içerisine un ve yağ konup hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
8- Unlu karışımın üzerine ılık süt yavaşça ilave edilir ve kaynayınca tuz, karabiber serpilir.
9- Hazırlanan unlu sos, balığın üstüne dökülür ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir.
10- Son olarak önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına konur ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz