Sütlü Mini Ekmek

Sütlü Mini Ekmek

Hafta sonu kahvaltılarında eşinize, çocuğunuza ya da sevgilinize güzel ve doğal bir tat hazırlamak isteyenler kesinlikle bu ekmeği denemeli. Fırında pişen bu ekmek çok yumuşaktır. Muhakkak herkes kahvaltıda ekmek pişirmekle uğraşılır mı diye soracak? Oysa ki bu ekmeğin yapımı oldukça basit. Yaklaşık 75 dakikada dumanı tüten bir somun mutluluk sofranızda yerini alacak. Eğer ekmeğin tamamı bir seferde tüketilmezse hiç üzülmeyin; bu ekmek gün boyunca tazeliğini korur. Ekmeğin sürekli yumuşak kalması için ağzı kapaklı bir kaba alınarak üzerine peçete örtülür ve kapağı kapatılır.

Malzemeler:
½ su bardağı su
½ su bardağı süt
1.5 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
Çörek otu

Yapılışı:
1- Tencerenin içerisine su ve süt koyularak hafifçe ısıtılır.
2- Üzerine şeker ve maya eklenerek eritilir.
3- Derin bir kabın içerisine sütlü/sulu karışım, sıvı yağ, tuz ve un ilave edilerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
4- Hamurun üzeri örtülerek ılık bir ortamda kabarmaya bırakılır.
5- Mayalanmış hamur tekrar yoğrularak orta büyüklükte parçalara ayrılır ve avuç içinde uzun olarak şekil verilir; daha sonra tepsiye dizilir.
6- Ilık ortamda tekrar dinlenmeye bırakılarak kabarması sağlanır.
7- Son olarak üzerine süt sürülerek çörek otu serpilir.
8- Önceden 200 oC’ye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Etiketler: ,




Yorum Yaz