Tahanlı Kek Tarifi

Tahanlı Kek Tarifi

Tahanlı Kek malzemeler:
2 yumurta
6 çorba kaşığı tahin
1,5 bardak toz şeker
1,5 bardak yoğurt
3 bardak un
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/5 paket kabartma tozu

Tahanlı Kek hazırlanışı:
2 yumurta 1,5 bardak şeker ile karıştırılır. Daha sonra 1,5 bardak yoğurt eklenir ve tekrar karıştırılır. Üzerine yarım bardak yağ konur, karıştırılır. 6 kaşık tahan ve daha sonra da 3 bardak un ve son olarak kabartma tozu eklenir.
Hazırlanmış olan hamur, daha önceden yağlanmış olan tepsiye dökülür. Üzerine 3-4 kaşık tahan sürülür. Üzerine pudra şekeri elek kullanılarak dökülür ve sonra susam serpilir. Tepsi soğuk fırına konur.
Fırın ısısı 140-170 derece arasında olacak şekilde 30-40 dakika arasında sürede pişirilir.

* Fotoğraf http://www.leafygreensandme.com/2011/04/greek-tahini-cake-with-maple-date-glaze.html adresinden alınmıştır.

Etiketler:




Yorum Yaz