Tane Tane Bir Pilav İçin!

Tane Tane Bir Pilav İçin!

Tane tane bir pilav yapmayı herkes ister, ancak bunun için bazı püf noktaları bilmek gerekir. Bunun için kendi özel pilav tarifimi sizinle paylaşıyorum.

Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı ılık su
6 adet tane karabiber
2 adet kesme şeker
ince bir dilim limon
1 tatlı kaşığı tuz (pirincin ıslatılacağı suya koymak için)
1 çay kaşığı tuz
1 adet et ya da tavuk bulyon

Yapılışı:
Pirinç, kaynar suda (içine 1 tatlı kaşığı tuz atılmış) tercihen 2 ya da en az 1 saat bekletilir.

Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ konur.

Islattığımız pirinç, çok iyi şekilde yıkanır, tencerede ısınmış olan yağın üzerine pirinçler dökülüp 5 dakika kavrulur. Üzerine 3 bardak ılık su ilave edilir. 6 adet tane karabiber, 2 kesme şeker, ince bir dilim limon(kabuğuyla) eklenir. 1 çay kaşığı tuz, 1 adet et ya da tavuk bulyon eklenir (kaşığın tersiyle bulyonun ezilip kolayca dağılması sağlanırsa iyi olur)

Suyu kaynayınca ocak kısılır, 20 dakika süreyle pişirilir. Ocak söndürülünce, kapağın içine kağıt havlu konup kapatılır ve demlenmeye bırakılır.

Etiketler: ,




Yorum Yaz