Tarçınlı Lor Tatlısı

Tarçınlı Lor Tatlısı

Tarçınlı Lor Tatlısı için malzemeler:
250 g tatlı lor peyniri
1 çorba kaşığı tarçın
½ kg baklavalık yufka
Ufalanmış ceviz

Şerbet için:
2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
3 damla limon suyu

Tarçınlı Lor Tatlısı yapılışı:
1- Bir kabın içerisine lor peyniri koyulur ve çatalla ezilir. Üzerine tarçın ilave edilerek iyice karıştırılır.
2- Diğer taraftan tencerenin içerisine şeker ve su koyulup kaynatılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyu ilave edilir ve bir süre daha kaynatılır. Pişirilen şerbet soğumaya bırakılır.
3- Baklavalık yufka tezgahın üzerine serilir ve 6 eşit parçaya bölünür.
4- Yufkanın içerisine lor karışımı ilave edilir ve sigara böreği gibi sarılır.
5- Önceden 180 oC’ye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
6- Fırından sıcak çıkan lorlu böreğin üzerine soğutulmuş şerbet dökülür.
7- Üzerine ceviz serpilerek servise hazır hale getirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz