Tavuk Büryan

Tavuk Büryan

Büryan bir göçmen yemeği olup fırında piliç etiyle pişirilen özel bir tariftir.

Tavuk Büryan için malzemeler:
6 adet baget
3 adet orta boy soğan
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı haşlanmış tavuk suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Tavuk Büryan yapılışı:
1- Tencereye su koyulup tavuk bagetler haşlanır ve suyu süzülür.
2- Soğanın kabukları soyulup rendelenir veya rondodan geçirilir.
3- Yuvarlak fırın tepsisi ocağın üstüne yerleştirilerek üzerine zeytinyağı ve rendelenmiş soğan ilave edilir, orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
4- Üzerine pirinç eklenip 7-8 dakika kavrulur, tuz/karabiber serpilir ve önceden ısıtılmış tavuk suyu ilave edilir.
5- Haşlanmış tavuk bagetleri tepsiye yerleştirilir ve önceden 200 oC’ye ısıtılmış fırında suyunu çekinceye kadar pişirilir.
6- Sıcak olarak servis yapılır.

Etiketler: , ,




Yorum Yaz