Tavuk Paça

Tavuk Paça

Tavuk Paça için gerekli malzemeler:
1 adet
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
150 g yoğurt
2 adet

Tavuk Paça yapılışı:
1- Tavuk butu ve 3 su bardağı sıcak su tencereye koyulur ve haşlanır. Haşlanan tavuk tiftilir.
2- Yufka borcama dizilir ve fırça ile zeytinyağı sürülerek fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
3- Bir kabın içine yoğurt, yumurta, un ve yağ koyularak karıştırılır.
4- Hazırlanan karışım yufkanın üzerine yayılır ve fırında 10 dakika pişirilir.
5- Fırından çıktıktan sonra üstüne tavuk eti koyulur ve 5 dakika daha pişirilir.
6- Sıcak olarak servis yapılır.

Etiketler: ,




Yorum Yaz