Tereyağlı Domatesli Makarna Tarifi

Tereyağlı Domatesli Makarna Tarifi

Tereyağlı için gerekli malzemeler:
250 g burgu veya
6-7 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı şeker (isteğe göre daha az veya daha çok ilave edilebilir)
1 çimdik kuru ya da taze dilimlenmiş
tuz, karabiber

Tereyağlı Domatesli Makarna Yapılışı:
1- Tencereye 2 L su koyup içerisine 2 çay kaşığı tuz ilave ediniz ve tuzlu suyu kaynatınız. Kaynama işleminden sonra makarnayı ilave ediniz. Makarnayı al dente (diri, dişe dokunur) kıvamına gelene kadar pişirmeye devam ediniz.

2- Makarna pişerken domatesleri hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bütün halinde bulunan domatesleri ince ince dilimleyip bir kaba aktarınız. Üzerine tereyağını ilave edip hafif ateşte pişiriniz ve tereyağ eriyene kadar karıştırmaya devam ediniz. Daha sonra bu sos karışımına şeker, tuz ve karabiber ilave ediniz. Eğer elinizde taze fesleğen var ise ince ince dilimleyip sos karışımına ekleyiniz.

3- Makarna hazır olunca boşaltıp üzerine hazırlanan sos karışımını ilave edip servis yapabilirsiniz.

İpucu: Makarnanın pişip pişmediğini kontrol ederken makarnanın süzme işlemi sırasında veya sos ilavesi sırasında da pişmeye devam edeceği unutulmamalıdır. Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgir ile süzünüz. Pişirilen makarnalar makarna salatası yapımı için kullanılacaksa pişme işlemini durdurmak ve gözeneklerin kapanması için haşlanmış makarnaları bir miktar soğuk sudan geçiriniz. Böylece haşlanan makarnalar pişmeye (makarna sıcak kaldığı sürece pişmeye, yumuşamaya devam etmektedir) devam etmeyip diri kalacaktır.

Etiketler: , , , , ,




Bu yazı için 1 yorum yapıldı:

  1. Mehmet diyor ki:

    Öğrenci evi olunca ne pişirsek diye çok fazla düşünüyoruz. Böyle zamanlarda hep bir numarada makarna imdadımıza yetişiyor. Bu da kolay ve güzel bir tarifmiş ama kıymalı makarna da güzel oluyor.

Yorum Yaz