Tereyağlı Krep

Tereyağlı Krep

Bu tip tereyağlı krepler, keskin kokulu ve süngerimsi yapıdadır; hatta süt ile yapılan krepler gibi pofuduk yani çok yumuşak değildir. Süt krep yapımında kullanılan en önemli malzemelerden biridir; ancak mükemmel keskin bir kokuya da sahip değildir. Bu krepin tadı, tatlı değildir ve pişirme esnasında ekstra meyve ilavesine gereksinim duymaz; fakat yerken çikolata sosu veya reçel ile tüketilmesi önerilir. İsteğe bağlı olarak tüm krepler pişinceye kadar fırında bekletilebilir; fakat pişer pişmez servis yapılması tavsiye edilir.

Tereyağlı Krep için gerekli malzemeler:
1.5 su bardağı un
1.5 yemek kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı katkısız tuz
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 büyük yumurta
Yağ
Reçel ve çikolata sosu (servis için)

Tereyağlı Krep Yapılışı:
1- Katı ve sıvı malzemeleri ayrı ayrı kaplarda çırpınız. Tereyağ ve yumurtanız soğuk ise, yağ kabın içerisinde yığın halinde kalacaktır; fakat bu durum için endişelenmenize gerek yoktur. Sıvı malzemeleri katı malzemelerin üzerine ilave edip yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar çırpınız. Kreplerinizin inceliğini beğendiyseniz aynı zamanda hamurun inceliği de tam olmuş demektir. Eğer gözünüze krep hamuru kalın gelirse azıcık süt ilave edebilirsiniz.
2- Hazırlanan karışımı tavayı iyice yağlayın ve daha sonra kepçe yardımıyla tavaya döküp krep hamurunu yüksek ateşte pişiriniz.
3- Krepin alt kısmı hafif kahverengileşmeye başladığında ters çevirip pişirmeye devam ediniz. Diğer yüzeyi de piştikten sonra servis için hazırlayabilirsiniz. Eğer pişirme işlemi çok hızlı veya çok yavaş oluyorsa ısıyı orta ateş için ayarlayınız.
4- İsteğe bağlı olarak pişen krepin üzerine çikolata sosu veya reçel sürerek ikram ediniz.

* Fotoğraf http://rachelleunderwood.blogspot.com/2012/01/best-buttermilk-pancakes.html adresinden alınmıştır.

Etiketler:




Yorum Yaz