Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye

Malzemeler

  • 1 paket margarin (250 gr)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındık kırığı

 

Yapılışı

Margarin eritilir. İçine diğer malzemeler (fındık kırığı dışındaki) ilave edilerek hamur elde edilir. Un çok yumuşak kalırsa yarım bardak daha un ilave edilir. Hamurun çok sert ya da çok yumuşak olmaması gerekir. Hamur istenen kıvama gelince fındık kırığı ilavesi yapılır. Sıkma aparatı yardımıyla şekil verilen hamur parmak büyüklüğünde parçalar halinde, yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır. 180 dereceye ısıtılmış fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırın kapatıldıktan sonra, kurabiyeler sertleşmeleri için 5 dakika kadar daha fırın içinde bekletilebilir.

Etiketler:




Yorum Yaz