Un Helvası

Un Helvası

Genellikle kandil günlerinde pişen tatlılardan biridir. Yapımı oldukça pratik olan bu helva, sütlü veya sütsüz olarak pişirilebilir. Süt yerine su konulduğu zaman helvanın görünümü koyu olmaktadır.

Malzemeler:
150 g tereyağı
2.5 su bardağı un
50 g dolmalık fıstık
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı süt

Yapılışı:
1- Tencereye tereyağı koyularak eritilir.
2- Üzerine elenmiş un koyularak pembeleşinceye kadar orta hararetli ateşte kavrulur.
3- Dolmalık fıstık ilave edilerek birkaç dakika daha kavrulur.
4- Son olarak üzerine süt ve şeker ilave edilir ve sütün tamamen çektirilmesi sağlanır.
5- Helva, sütü iyice çektikten sonra 5-6 dakika daha kavrulur. Bu aşama çok önemlidir; çünkü helva sütü çeker çekmez ateşten alınırsa helvanın kıvamı tam olmaz.
6- Pişen helva 15 dakika demlenmeye bırakılır.
7- İstenilen şekilde kalıplaştırılıp üzerine tarçın ilave edilerek ılık olarak servis edilir.

Etiketler:




Yorum Yaz