Üzüm Hakkında İnanılmaz Gerçek…

Üzüm Hakkında İnanılmaz Gerçek…

Üzüm, yeryüzünde bulunan en eski meyvelerden biridir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için herkes tarafından büyük ölçüde afiyetle yenir. Üzüm hakkında belki de bugüne kadar hiç duymadığınız bir gerçek var. Üzümü mikrodalga fırına koyduğunuz zaman belli bir süre geçtikten sonra (45-60 saniye) hemen patlıyor. Neden mi? İsterseniz en basit haliyle açıklayalım: Mikrodalga çalışırken üretilen mikrodalga ışınları, su molekülleri tarafından absorplanır. Kısacası, mikrodalga içerisine konulan etli yemekler veya kek gibi hamur işleri direkt olarak ısınmaz; içindeki su moleküllerinin buharlaşması sağlanır. Bu olay da üzüm gibi gıdaların patlamasına yol açar. Normal fırınlarda ise böyle bir olay söz konusu değildir.

Etiketler:




Yorum Yaz