Yayla Çorbası

Yayla Çorbası

Yayla Çorbası için gerekli malzemeler:
10 su bardağı et suyu
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
½ su bardağı pirinç
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
3 çay kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası yapılışı:
1- Üzerinde yazan tarife göre et suyu pişirilir. İsteğe bağlı olarak kendiniz de et suyu hazırlayabilirsiniz.
2- Pirinç ayıklanıp iyice yıkanır.
3- Et suyu ve pirinç karıştırılarak orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Üzerine bir tutam tuz serpilir.
4- Su ve un karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynayan çorbaya ilave edilir ve 5 dakika boyunca kaynatmaya devam edilir.
5- Başka bir kapta yumurta ve yoğurt çırpılıp kaynayan çorbanın üzerine eklenir ve 1-2 dakika daha pişirilir.
6- Çorbayı süslemek için; tavada tereyağı, nane ve kırmızıbiber 1-2 dakika kavrulur.
7- Hazırlanan sos çorbanın üzerine dökülerek servise hazır hale getirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz