Yılbaşı Keki ( Noel Keki )

Yılbaşı Keki ( Noel Keki )

Yaklaşan yılbaşı ile yeni yıl kutlamalarını evde arkadaşlarıyla veya ailesiyle beraber geçirmek isteyenler için hazırlaması zahmetli ama pişirmesi çok kolay ve uzun süre alüminyum folyo ile buzdolabında saklanabilen bir kek olan yılbaşı kekini muhteşem kılan şey içine konan bademdir.

Malzemeler:
225 g un (elekten geçirilmiş)
¼ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı tarçın
½ tatlı kaşığı zencefil
200 g tereyağı
200 g esmer şeker
2 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı marmelat
¼ tatlı kaşığı vanilya esansı
4 yumurta
800 g karışık meyve kurusu
150 g vişne şekerlemesi (ikiye dilimlenmiş)
100 g badem Brendi (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1- Fırın sıcaklığı 150 dereceye ayarlanır. 18 cm’lik kare veya 20 cm’lik yuvarlak kek kalıbı kullanılması önerilir.

2-
Un, tuz, zencefil ve tarçın bir kaba aktarılıp karıştırılır.

3-
Geniş bir kaba tereyağı aktarılır; elle krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. Üzerine şeker, marmelat, pekmez ve vanilya özü ilave edilip yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştırılır.

4-
1 çorba kaşığı unla yumurta tek seferde ilave edilip karıştırılır.

5-
Un karışımının geri kalan kısmı da yukarıdaki karışıma eklenip iyice karıştırılır ve üzerine kuru meyve, vişne ve badem ilave edilir.

6-
Kek karışımı kalıpta boşluk kalmayacak şekilde aktarılıp üzeri spatula ile düzleştirilir.

7-
3 saat boyunca fırında pişirilir ve pişmesi bıçak ile kontrol edilir. Eğer pişmemişse ekstra 20 dakika daha fırında pişirme işlemine devam edilir.

8-
Pişen kek fırından çıkarılır ve oda sıcaklığında 15 dakika bekletilir.

9- Kek kalıptan çıkarıldıktan sonra isteğe bağlı brendi ilave edilip servis edilir.

Etiketler:




Yorum Yaz