Yılbaşı Sofralarına Ayfrost İle Lezzet Katın

Yılbaşı Sofralarına Ayfrost İle Lezzet Katın

Her yeni yıl, yeni mutluluklar keşfedebilmek için sunulmuş bir armağandır. Herkesi kucaklayan umutlar, iyi dilekler ve paylaşımlarla, bütün bir yılı etkileyeceğine inandığımız güzel bir yılbaşı geçirmek isteriz. Yeni bir yıla girmenin heyecanını, ister evde sevdiklerimizle beraber paylaşalım ister coşkulu bir partide eğlenerek kutlayalım, özenli ve şık sofralar bu gecenin vazgeçilmezlerindendir. Yılbaşı sofralarının öne çıkan özelliklerinden biri de, çok çeşitli ve lezzetli yemeklerden oluşmasıdır. Bu yılbaşında, sevdiklerinize unutulmaz bir menü hazırlamak için Ayfrost’un pratik ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Kullanıma hazır, doğal ve taze dondurulmuş ürünlerle, konuklarınızın beğenisini toplayacak yemekleri çok kısa sürede yapabilirsiniz. Böylece, yılbaşı sofralarını taçlandırırken geceye renk katacak sürprizler için de daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Yılbaşı davetlerinin önemli bir parçası olan kokteyl menüsü için üç farklı aperatifi, Ayfrost ile sadece 15-20 dakikada hazırlamanız mümkün. Keyifle yapabileceğiniz, konuklarınızın hem damak hem de göz zevkine hitap edecek bu pratik tarifleri denemenizi öneririz. 


Hamsi Kroket  Tarifi

4-5 kişilik
Pişirme süresi: 10-15 dakika

Malzemeler:
1/2 paket Ayfrost Hamsi Fileto, 6 yemek kaşığı Ayfrost Soğan, 6 yemek kaşığı Ayfrost Biber, 5 yemek kaşığı Ayfrost Ispanak, 1 adet haşlanmış patates, 1 su bardağı mısır unu, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu, isteğe bağlı kekik, pul biber, karabiber ve tuz.

* Bu tarif için hamsi filetoyu çözdürerek; soğan, biber ve ıspanağı çözdürmeden kullanınız.

Pişirme şekli:
2 yemek kaşığı sıvı yağ tencerede ısıtılır. 1-2 dakika sotelenen soğana biber ve ıspanak eklenip birkaç dakika çevrilir. Ocaktan alınan bu karışıma; çözdürülüp suyu süzülmüş hamsi, haşlanmış patates, limon kabuğu, tuz ve baharatlar ilave edilip yoğrulur. Misket büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlanıp mısır ununa bulandıktan sonra, tavada kızdırılan 1 yemek kaşığı sıvı yağda, 8-10 dakika çevrilerek kızartılır. Sıcak olarak servis edilir.

Karidesli Kanepe Tarifi

5-6 kişilik
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:
1/2 paket Ayfrost Karides, 1/4 paket Ayfrost Ispanak, 6 dilim çavdarlı tost ekmeği, 3 yemek kaşığı labne peyniri, 2 su bardağı sıcak su.

* Bu tarif için karidesi çözdürmeden, ıspanağı çözdürerek kullanınız.

Pişirme şekli:
Karides tencerede kaynayan suda 6-7 dakika haşlanır. Labne peyniri ve çözdürülüp suyu süzülen ıspanak blenderdan geçirilir. Tost ekmekleri, önceden 150 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık 10 dakika kızartılıp istenen boyutta kesilir. Üzerine ıspanaklı karışım sürülür ve karidesler yerleştirilir. Soğuk olarak servis edilir.


Ispanaklı Domates Tarifi

4-5 kişilik

Malzemeler:
1/4 paket Ayfrost Ispanak, 5 adet kiraz domates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, isteğe bağlı süzme yoğurt ve karabiber.

* Bu tarif için ıspanağı çözdürerek kullanınız.

Hazırlama şekli:
Domatesler ortadan ikiye bölünür. Zeytinyağı ve çözdürülüp suyu süzülmüş ıspanak blenderdan geçirilip domateslerin üzerine sürülür. İsteğe göre süzme yoğurt ve karabiberle soğuk olarak servis edilir.

Çözdürme önerileri
Hamsi Fileto:
Paketinden çıkardığınız hamsiyi derin bir kaba boşaltınız. Üzerine 4-5 parmak geçecek miktarda su ekleyiniz. Suyun içinde 8-10 dakika bekletiniz. veya Açılmamış paketin altına bir tabak koyarak buzdolabının soğutucu kısmında (+4°C’lik kısım) yaklaşık 6-8 saat bekletiniz.

Ispanak: Paketinden çıkardığınız ıspanağı derin bir kaba boşaltınız. Üzerine 4-5 parmak geçecek miktarda su ekleyiniz. Suyun içinde 3-5 dakika bekletiniz. veya Açılmamış paketin altına bir tabak koyarak buzdolabının soğutucu kısmında (+4°C’lik kısım) yaklaşık 1-2 saat bekletiniz.

Etiketler: , , , , ,




Yorum Yaz